WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - Futsal Topsport Antwerpen  3 - 6  (1-1)

DATUM 07-03-2014  21:15

DOELPUNTEN 1’ El Ghaadaoui (0-1), 19’ Achadoud (1-1), 25’ Sababti (1-2), 25’ Skeric (2-2), 26’ Hitou (2-3), 30’ Sababti (2-4), 31’ Huyuk (3-4), 32’ Attaibi (3-5) en 40’ Attaibi (3-6).

VERSLAG Door de ontwikkelingen van afgelopen maandag, werd Fabrizio Cammalleri aan de kant gehouden om de super belangrijke wedstrijd over veertien dagen tegen Morlanwelz met zekerheid te kunnen spelen. Hierdoor kregen Terrahi & Duric H. opnieuw een kans. Kapitein Sleypen had zijn eigen manier bedacht om de anderen ook geprikkeld te krijgen om er tegen Antwerpen een goede partij van te maken.

Maar FTA kwam niet voor een kadootje te geven. Al in de eerste minuut ging El Ghaadaoui op links tot tegen de achterlijn en scoorde meteen de 0-1. En de eerste tien minuten was het alle hens aan dek bij Celtic dat probeerde via een goede organisatie achterin zo nu en dan te kunnen tegenprikken. Het had dan ook enkele keren het nodige geluk dat FTA de score niet verder uitvergrootte. Ook doelman Decoster herpakte zich na de vroege achterstand en zat meerdere keren goed tussen. Na die eerste tien minuten begon Celtic meer en meer aan de bal te komen en konden ze vaak ook uitbreken. Eerst kwamen er halve kansen van Duric S., en dan nog 2 hele goede openingen voor Terrahi en Skeric, doch de op dat moment verdiende gelijkmaker viel pas in de laatste minuut van de eerste helft, als Achadoud naar binnenkomt en uithaalt. We gaan rusten met 1-1.

Na de pauze is FTA op zijn hoede voor de snedige tegenaanvallen van Celtic, doch wil snel komaf maken met de degradatie kandidaat. Na vijf minuten vinden de bezoekers de opening en Sababti scoort, 1-2. Het antwoord van Celtic mag er zijn, want een minuutje later is Skeric bij de pinken op een goede voorzet van Sleypen en de bordjes hangen alweer gelijk, tot groot jolijt van de volle tribune! Doch de vreugde is van korte duur als een soort wanhoopspoging van Hitou mooi in de kruising belandt, niet veel na de gelijkmaker, 2-3. Celtic wil terug langszij komen en speelt opnieuw op de counter. En FTA wacht af, want het moest het tempo uit de wedstrijd halen, om zich niet te vergaloperen. Als Sababti dan toch eens op rechts de achterlijn haalt, kan hij vanuit scherpe hoek de marge verdubbelen. En tegen alle verwachtingen in is Celtic opnieuw daar en het is de kwieke Huyuk die met een afgeweken schot niet veel tellen na de 2-4 de aansluitingstreffer binnen schiet. Maar alweer is FTA bij de pinken en kan Attaibi de marge verdubbelen in minuut 32. Vanaf dan is het niet meer het fraaie futsal van het grote FTA, maar krijgt efficientie de bovenhand en gaan ze met vliegende doelman spelen. Celtic heeft daar echter een antwoord op, maar kan na een doelkans voor Decoster en Huyuk er alleen maar voor zorgen dat de vliegende doelman snel weer op de bank blijft. Als Celtic het dan zélf met vliegende doelman probeert op 2 minuten voor het einde, krijgt Dos Santos nog dé uitgesproken kans op de aansluitingstreffer, maar mist. En het is Attaibi, die op enkele seconden voor het eindsignaal de 3-6 in een leeg doel kan leggen.

We hebben té grote ups en downs. Deze partij doet niemand geloven in een degradatie, de partij van maandag deed niemand laten geloven in het behoud. Zo groot is het contrast. Het antwoord op heet veld kregen we al vanavond, en vanaf nu is het enkel dŕt wat nog telt om het behoud te verzekeren, want door de winst van Morlanwelz en Brussel vanavond nemen we terug plaats in de rode zone. Drie wedstrijden moeten er zeker nog gewonnen worden om het behoud te verzekeren, te beginnen met de eerst komende thuiswedstrijd tegen die andere degradatie kandidaat, Morlanwelz. Laten we maar wat eieren naar de clarissen brengen zou ik zeggen.